Redirect

Du er her: Hjem » Ordbog » Redirect

Hvad er Redirect?

Når man ønsker at omdirigere et link over på et andet link, kan man benytte sig af en såkaldt redirect. Her kan man altså føre en bruger eller en søgemaskine over til en anden URL end den oprindelige.

De to mest anvendte typer er: 301 Redirect og 302 Redirect. Førstnævnte er en permanent omdirigering (det anbefales, man man altid bruger denne) og sidstnævnte er en midlertidig omdirigering (anbefales ikke). Måden man laver en 301 Redirect er ved at gøre det direkte i .htaccess-filen, eller via et plug-in i et CMS – f.eks. WordPress.

En omdirigering fungerer på den måde, at når man klikker på et link, bliver man ført over på et andet link. Dette kan være relevant i forskellige sammenhæng. F.eks. er der mange, der køber flere domæner for at sikre at folk, der indtaster alternative domæner bliver ført over til ”det rigtige” domæne. Her kan ens domæne f.eks. være bestdomain.dk. Her kan man sikre sig at de besøgende, der skriver bestdomain.com ind i adressefeltet, bliver ført over på .dk-domænet.

Et andet scenarie, hvor det er relevant at bruge redirect er, hvis man f.eks. har en side, man ønsker at slette. Det er vigtigt i denne sammenhæng, da alle de links, der er på andre steder på hjemmesiden, søgeresultaterne eller på andre hjemmesider, ellers vil linke til en side, der ikke længere eksisterer.

Derfor kan man i denne sammenhæng sørge for at brugere, der klikker på linket til den side, man har slettet, bliver ført over på en anden relevant side, der stadig eksisterer. Dette er ikke kun vigtigt at gøre set fra et brugermæssigt synspunkt, men også set med SEO-briller.

Grunden til dette er, at søgemaskinerne vil betragte det som særdeles negativt, hvis de lander på en side, der ikke eksisterer, og derved ikke kan komme videre til de næste sider lige så let, som hvis de lander på en side, der eksisterer.

Der er en del andre situationer, hvor man også kan drage fordel af at bruge redirect. F.eks hvis man ønsker at ændre URL-struktur, skifte fra http til https (SSL), skifte til et andet domæne, eller ønsker at fjerne eller tilføje ”www” i sit domæne.

GRATIS POTENTIALEANALYSE 

Bestil analyse af jeres hjemmesides synlighed

Analysen udarbejdes manuelt med skræddersyede anbefalinger og fremsendes på mail

Valgfrit: Ønsker særligt fokus på