Ankertekst

Du er her: Hjem » Ordbog » Ankertekst

Hvad er en ankertekst?

En ankertekst (eller anchor text) er den understregede og klikbare tekst i et link. Den tekst, er ofte: ”klik her”, ”læs mere” eller ”bestil tilbud”, men er ofte også en kort og præcis beskrivelse af, hvor linket fører hen. Fx i dette tilfælde fra dr.dk:

Her er ”FÅ HELE NYHEDSOVERBLIKKET” understreget og klikbar, og er dette links ankertekst.

Selve linket ser sådan ud: https://www.dr.dk/nyheder/, og er åbenlyst uhensigtsmæssigt at gøre brug af i de fleste tilfælde.

 

Er ordlyden i en ankertekst vigtig?

Ordlyden i en ankertekst er vigtig i forbindelse med søgemaskineoptimering, idet en ankertekst, der beskriver, hvor man bliver ført hen, eller hvad temaet er for den side, man lander på, vil give Google en indikation af den pågældende sides indhold.

Førhen var ordlyden i en ankertekst en af de tungest vejende faktorer, som Google så på, når de skulle vurdere relevansen af den side, der blev linket til, men pga. misbrug har Google ændret på sine retningslinjer.

Hvor stor betydning, Google i dag tillægger ordlyden i en ankertekst, er svært at sige, men der er ingen tvivl om at den spiller en vis rolle overordnet, da det er med til at give Google nogle signaler, som tages med i regnestykket om hvilken relevans den pågældende hjemmeside har, og i sidste ende, hvilken placering den får tildelt i søgeresultaterne. Og indeholder ankerteksten ens primære søgeord for den side, man linker til, vil det have en gavnlig effekt på, hvilken placering den pågældende side ender med at få i søgeresultaterne på den tekst, som ankerteksten udgør.

Derudover er det også medvirkende til at give den besøgende en bedre brugeroplevelse, da det både er pænere at se på, og mere brugbart, da det giver noget mere information om, hvor man lander.

 

Hvordan virker en ankertekst?

Ankerteksten giver Google et endnu mere tydeligt billede af, hvad indholdet på den pågældende side handler om, og hvilken kontekst, den hører til.

 

Opsummering:

En ankertekst er den understregede og klikbare tekst i et link. Ofte vil det være ”klik her”, eller ”læs mere”, men bør af hensyn til SEO være præcise beskrivelser af, hvor linket fører hen.

 

 

 

GRATIS POTENTIALEANALYSE 

Bestil analyse af jeres hjemmesides synlighed

Analysen udarbejdes manuelt med skræddersyede anbefalinger og fremsendes på mail

Valgfrit: Ønsker særligt fokus på