JavaScript

Du er her: Hjem » Ordbog » JavaScript

Hvad er Javascript?

 

JavaScript er trods navnet, ikke relateret til programmeringssproget Java, der er langt mere kompliceret. Det et af de mest anvendte scripting-sprog blandt programmører verden over. Én af årsagerne til det er, at det er dynamisk, gratis for alle at bruge, og heller ikke behøver at downloades. I det at JavaScript, i forhold til andre programmeringssprog, er relativt simpelt at anvende, har det også betydning for hvor meget funktionalitet, der kan opnås gennem dette scripting-sprog.

Selvom selve anvendelsen af sproget er relativt lige til, er der stor skrøbelighed indblandet heri. Grunden til det er, at der blot skal glemmes et enkelt lille tegn for, at den pågældende side viser fejl. Derfor kan det indebære stor frustration at finde frem til fejl, og altså skal man holde tungen lige i munden, så man undgår at skulle sidde for længe med at finde frem til disse fejl.

Selvom JavaScript kun kan udvikle funktionalitet med begrænset kompleksitet, er der mange små opgaver på en hjemmeside, der kan klares i dette scripting-sprog. Her placeres et script i enten header’en eller body-delen af en side.

JavaScript bliver skrevet direkte ind i HTML-filerne, og bliver derfra læst og fortolket af den pågældende browser, og ikke af en server som for eksempel PHP. Så browseren sørger altså for, at det vises på den korrekte måde. Udover dens relativt lette anvendelse, er fordelen ved sproget også, at man kan skabe interaktive funktioner på en hjemmeside eller en web-applikation. Derfor er JavaScript ofte anvendt for skabe større dynamik på en side eller i en web-applikation, så brugervenligheden bliver så god som muligt.

JavaScript kan altså sørge for at gøre den ellers meget fikserede HTML-kode mere dynamisk og interaktiv, så man opnår mere brugervenlige sider. Én af årsagerne til at sider bliver mere anvendelige for brugerne, er at JavaScript kan ændre sidens udseende uden, at siden skal genindlæses.

GRATIS POTENTIALEANALYSE 

Bestil analyse af jeres hjemmesides synlighed

Analysen udarbejdes manuelt med skræddersyede anbefalinger og fremsendes på mail

Valgfrit: Ønsker særligt fokus på