404 Fejl

Du er her: Hjem » Ordbog » 404 Fejl

Hvad betyder 404 fejl?

404 Fejl, også kaldet HTTP 404, er en fejlmeddelelse, der bliver vist, når man forsøger at nå frem til en side på en hjemmeside, der ikke findes. Dette kan skyldes, at siden er blevet omdøbt, flyttet til en anden placering eller bare slettet.

Det er vigtigt at sideadministratorer eliminerer antallet af 404 Fejl-sider, da det er skadeligt for sin online forretning på flere plan. Den besøgende, som får en 404-fejl ender ved en blind vej i troen om at være på vej til en side. Den stopper så brat og man har bare lyst til at forlade hjemmesiden, som tydeligvist ikke passes særligt godt.

Yderligere er søgemaskiner som Google heller ikke glade for disse 404-fejl, da de godt ved, at det giver en dårlig oplevelse af siden. De vil gerne vise så gode sider som muligt, og derfor nedprioriteres sider med 404-fejl.

Afhjælp fejlene og kom dem i møde

Man kan afhjælpe problemet på flere måder. Dels bør man jævnligt skanne siden for disse fejl, som kan findes med det samme – og herefter rettes op på. Eller man kan checke sin Search Console, som også vil fortælle, at der er 404-fejl på siden.

Skulle man alligevel fra tid til anden generere 404-sider (naturligvis ubevidst), så er det muligt at gøre den ellers knapt så æstetiske fejlmeddelelse pænere, ved at konfigurere siden, så den vises i et andet sprog, der på en mere brugervenlig måde, fortæller, at hjemmesiden man forespørger, ikke findes. En 404 Fejl er i sig selv en betydelig risiko for at den besøgende forlader hjemmesiden. Dog kan man mindske risikoen for dette ved at finde et flot design og tekst, der gerne kommunikerer fejlen i en humoristisk tone. Alligevel er det en gode idé at man sikrer sig, at denne hjemmedesignede fejlside samtidig stemmer overens med hjemmesidens overordnede indhold, brand og udtryk.

Finder du 404-fejl bør du rette det med det samme med såkaldte “redirects”. En redirect er måde at fortælle, at man skal føres til side B når man prøver at gå til side A. Dermed kan side A stadig godt eksistere (eller ikke, hvorved det er en 404), men man fortæller i hvertfald, at man skal føres videre til en bestemt side når man forsøger til tilgå den anden.

Hvis du har brug for at rette en 404 Fejl (HTTP-fejl 404), hjælper vi gerne med dette, og ellers kan du klikke her for en uddybende beskrivelse af, hvordan du gør.

GRATIS POTENTIALEANALYSE 

Bestil analyse af jeres hjemmesides synlighed

Analyse fremsendes på mail

2 + 5 =