302 Redirect

Du er her: Hjem » Ordbog » 302 Redirect

Hvad betyder 302 redirect?

302 Redirect er en måde at viderestille en URL til en ny URL. Dette foregår ved at man klikker på et link, hvor URL’ens link umiddelbart er blevet fjernet. Dog har webmasteren været inde og viderestille denne fjernede URL til en ny URL. Der findes også en anden type viderestilling, nemlig 301 Redirect. For personen der klikker på linket, synes der ikke at være nogen forskel, men det er der rent teknisk. Forskellen på 302 Redirect og 301 Redirect, er at førstnævnte kun er en midlertidig viderestilling, hvor sidstnævnte er permanent.

Hvis man ser på disse Redirects med SEO-briller, hersker der stadig debat om, hvorvidt linkværdien af de links, man har bygget ind til den gamle URL, bevares når man viderestiller til en ny URL. Dog er denne debat primært omkring brugen af 301 Redirects, da der er rimelig enighed omkring, at linkværdien ikke bliver overført, når man benytter sig af en 302 Redirect.

Årsagen til, at man ikke bare kan fjerne en URL, er at søgemaskinernes ”crawlere” (robot, der finder og indekserer websites på nettet) ikke kan komme videre fra denne side, hvilket har kraftig negativ påvirkning på websitets rangering i søgeresultaterne.

Søgemaskinen prøver nemlig at bruge hjemmesiden som var den en besøgende, og vurderer altså at brugervenligheden er dårlig, når man lander på en 404-fejl og ikke kan komme videre til andre sider. Måden, man kan identificere om en side er blevet fjernet uden at lave en 301- eller 302 Redirect, er at der bliver vist en 404-fejl, når man prøver at tilgå den pågældende side.

Dog må det siges, at det er sjældent, at man har brug for kun at viderestille en side midlertidigt. Derfor er det oftest mere naturligt at benytte sig af 301 Redirect end 302 Redirect.

Nogle mener, at Google fortsat indekserer en gammel side, hvis man benytter sig af 302 Redirect, og tilsidesætter indekseringen af den nye side. Der hvor 302 Redirect kan blive farlig for rangeringerne, er ved at Google i nogle tilfælde tolker den nye side som ”duplicate content” – altså plagiat, og dermed straffer den nye side med en kraftig nedgang i rangering til følge.

Man bør derfor ikke benytte sig af 302 Redirect, medmindre man har i sinde kun at viderestille midlertidigt. Det er sjældent, der ikke er tale om permanente viderestillinger, og det kan have alvorlige konsekvenser for ens rangeringer, at benytte 302 Redirect. Derfor vil det i de fleste tilfælde være bedst at anvende 301 Redirect.

 

OPSUMMERING

  • En 302 Redirect er en midlertidig viderestilling af en URL til en anden URL
  • Linkværdi overføres ikke ved brug af 302 Redirect.

GRATIS POTENTIALEANALYSE 

Bestil analyse af jeres hjemmesides synlighed

Analysen udarbejdes manuelt med skræddersyede anbefalinger og fremsendes på mail

Valgfrit: Ønsker særligt fokus på