Linkjuice

Du er her: Hjem » Ordbog » Linkjuice

Hvad er linkjuice?

 

Linkjuice er et dagligdagsord for visualiseringen af fordelingen af værdien fra backlinks, man laver til sin hjemmeside, når man linkbuilder. Linkbuilding er en særdeles effektiv SEO-disciplin og er en del af Offpage SEO’en. Hvis man forestiller sig at en forside, som man linker til i et backlink, er et stykke papir, er links til hjemmesidens undersider synlige gennem huller i papiret. I disse huller fører via sugerør ned til de forskellige undersider. Her er linkjuice så den juice, man hælder udover den pågældende forside.

Denne juice vil altså passere gennem de sugerør, der er i hullerne, og løbe ned til de undersider, som forsiden linker til. Man skal i denne forbindelse forestille sig linkjuicen som værende linkværdi. Her får forside altså 100% af linkværdien, da det er denne side, der bliver linket til. Dog vil en del af denne linkværdi også falde på de undersider, som forsiden linker til.

Dette er vel at mærke kun tilfældet, hvis man har sat linket som værende ”/dofollow/”. Hvis linket er ”/nofollow/”, vil det svare til at sugerøret, der går fra forsiden og ned til den pågældende underside, bliver lukket, så der på denne måde ikke kan passere noget linkjuice igennem.

Jo flere undersider, den side, man linker ind til, linker til, jo mindre linkjuice vil der gå til hvert link. Dette kan forklares med eksemplet fra før. Jo flere huller, altså links, der er i sugerøret, jo mindre juice, vil der løbe ned i hvert hul.

GRATIS POTENTIALEANALYSE 

Bestil analyse af jeres hjemmesides synlighed

Analysen udarbejdes manuelt med skræddersyede anbefalinger og fremsendes på mail

Valgfrit: Ønsker særligt fokus på