Google Analytics

Du er her: Hjem » Ordbog » Google Analytics

Hvad er Google Analytics?

 

Google Analytics er (som navnet næsten afslører 🙂 ) en webanalyseplatform af Google. Det er et værktøj Google har udviklet for at tilbyde hjemmesideejere et unikt, og tilmed gratis, indblik i deres besøgendes adfærd på, til og fra hjemmesiden de ejer.

Der er naturligvis mange andre online værktøjer og platforme, som kan gøre præcis det samme, og nogle også gratis som Google’s Analytics.

Når Google stiller værktøjet til gratis rådighed for alle, så er det naturligvis ikke uden de selv får noget ud af det. Som standard har man nemlig givet Google lov til at hente statistik fra ens konto, og dermed leverer data direkte til Google omkring en side, og med de millioner af sider der i dag kører Google Analytics, får de dermed meget detaljeret information omkring brugeradfærd, trafikkanaler, købsmønstre m.m.. Så dine data er penge værd.

Mål hvordan din hjemmeside performer

Google Analytics er hurtigt installeret på hjemmesiden med et stykke sporingskode, som sender data til den tilhørende konto gennem et id.

Når koden er installeret indsamles automatisk data fra din hjemmeside og du kan i realtid følge dine besøgende rundt på siden og se køb med meget mere.

Dataene er guld værd, for du kan indsamle statistik på, hvem din primære målgruppe er, som fx køn, alder, geografi og hvilken enhed de bruger til at besøge din hjemmeside. Yderligere kan du se, hvor de er kommet fra – fx om de er kommet fra sociale kanaler som Facebook, Instagram el. andet, eller om de er kommet fra søgeresultaterne fra fx Google (Betalt eller organisk).

Alle disse data kan du så anvende i din online markedsføring når du ved, hvem du skal målrette den mod og ved, hvem der køber mest fra din shop. Her lyver dine data nemlig ikke, for det er muligt du har kørt kampagner i et magasin for fx yngre kvinder, men dine data viser, at lidt ældre kvinder køber mere fra din shop. Herved identificerer du fakta, som du ellers ikke ville vide til.

Har du fundet interesse for Google Analytics, så hjælper vi gerne med setup. Se også evt. vores kursus i Google Analytics.

GRATIS POTENTIALEANALYSE 

Bestil analyse af jeres hjemmesides synlighed

Analysen udarbejdes manuelt med skræddersyede anbefalinger og fremsendes på mail

Valgfrit: Ønsker særligt fokus på