Htaccess

Du er her: Hjem » Ordbog » Htaccess

Hvad er htaccess?

 

Htaccess eller .htaccess er en forkortelse for Hypertext Access, og er en konfigurationsfil, der bruges på Apache-baserede servere. En .htacces-fil bruges til at få en server til at fungere på en bestemt måde. Dette sker ved, at hver funktionalitet i princippet er en linje med kode eller tekst, hvori man kan angive, hvad serveren skal udføre.

Det er i denne forbindelse en mulighed at .htaccess kan benyttes til en række forskellige ting indenfor håndteringen af hjemmesider og webhoteller. Man kan blandt andet bruge den til at lave brugerbestemte fejlsider til ens hjemmeside. Her kan man designe sin egen 404-fejlside, så den fremstår mere brugervenlig og i mødekommende i forhold til standard 404-fejlsider. I denne forbindelse er det også muligt at omdirigere besøgende til andre URL’er.

En .htaccess-fil kommunikerer med søgemaskinen om, hvordan den pågældende hjemmeside skal vises og blive behandlet. Her er det altså muligt at opstille disse guidelines i .htaccess-filen omkring, hvordan søgemaskinerne skal vise den pågældende hjemmeside for den besøgende.

Når man skal overflytte en hjemmeside til en ny URL eller sammenlægge to domæner til én, er det vigtigt at overflytte al linkjuice med over til den nye adresse. Set med SEO-briller, er eksterne links, der viser vej til et website et særdeles vigtigt aspekt at have øje for, når man arbejder på at opnå højere rangering i søgemaskinerne. Derfor er det vigtigt at lave veltilpassede 303 Redirects, så besøgende på gamle adresser, automatisk bliver ført over til den nye adresse. Det er muligt at flytte indholdet på hjemmeside over på en ny URL ved at foretage ændringer i .htacces-filen.

For at øge sikkerheden på en hjemmeside, kan man i webhotellet tilføje en kode, der lukker for browseres- og søgemaskiners læsning af .htaccess-filerne.

GRATIS POTENTIALEANALYSE 

Bestil analyse af jeres hjemmesides synlighed

Analysen udarbejdes manuelt med skræddersyede anbefalinger og fremsendes på mail

Valgfrit: Ønsker særligt fokus på