Backlink

Du er her: Hjem » Ordbog » Backlink

Hvad er et backlink?

Et backlink er dét, man kalder de links, der kommer fra andre hjemmesider til éns egen hjemmeside. Man kalder dem også indgående links, og er det modsatte af udgående links, som er når man selv linker til andre hjemmesider fra sin egen hjemmeside.

Hvorfor er backlinks vigtige?

Backlinks er meget vigtige, i forbindelse med søgemaskineoptimering, da en tommelfingerregel er, at jo flere links, der peger på ens hjemmeside jo bedre. Dette skyldes at antallet af backlinks er én af de vigtigste faktorer for at rangere højt i Googles søgeresultater, hvilket er det primære formål med søgemaskineoptimering. Jo højere man rangerer i søgemaskinernes søgeresultater, jo flere mennesker klikker sig ind på éns hjemmeside, hvilket i sidste ende kan føre til et salg af et produkt eller ydelse.

Hvordan virker backlinks?

Man kan sige at et backlink på sin vis fungerer ligesom en stemme eller en anbefaling, og hvis man har mange anbefalinger fra etablerede websites som fx dr.dk, tv2.dk eller politiken.dk, så vægter det højere end hvis man kun har få backlinks fra mere eller mindre ukendte websites.

Der er imidlertid en masse andre forhold, end antallet af backlinks, der har betydning for, hvor højt man rangerer i Google – det er det som søgemaskineoptimering handler om. Det har bl.a. stor betydning, hvor troværdige de sider, som backlinks’ne kommer fra, er og om de er do-follow eller no-follow.

Hvordan får man et backlink?

Der findes en del forskellige måder at få et backlink på – det er en disciplin i sig selv, som hører under det, man kalder linkbuilding.

Det optimale backlink er det, man har fået på en ”naturlig måde” – dvs. ved at ejeren af den pågældende side, som linket kommer fra, selv har valgt at linke til din side, fordi han gerne vil gøre opmærksom på dit gode indhold. ”Godt indhold” kan være mange ting, og er derfor lidt vanskeligt at definere, men hvis man sørger for løbende at tilføje relevant information til sin målgruppe, og servere det på en lækker og overskuellig måde, gerne med brug af billeder og video, er man godt på vej.

En anden måde at få backlinks på, er ved selv at række ud til forskellige platforme og gøre opmærksom på sit indhold, og spørge om ikke det kunne være relevant at den pågældende side linker til noget indhold på din hjemmeside.

Derudover findes der en masse forskellige linkkataloger og linksamlinger, fora, blogs og lignende, hvorfra det også er muligt at få backlinks.

Opsummering:

Et backlink er et link fra en hjemmeside, der peger på éns egen hjemmeside. De kaldes også indgående links modsat udgående links, som er links til andre websites fra ens egen hjemmeside.

Den optimale måde at få backlinks på, er ved at have så godt indhold på sin side at andre har lyst til at linke til det. Det er en langsommelig og løbende proces.

GRATIS POTENTIALEANALYSE 

Bestil analyse af jeres hjemmesides synlighed

Analysen udarbejdes manuelt med skræddersyede anbefalinger og fremsendes på mail

Valgfrit: Ønsker særligt fokus på