Google

Du er her: Hjem » Ordbog » Google

Hvad er Google?

Google blev grundlagt i 1998 af Larry Page og Sergej Brin, der var studerende på Stanford University. Virksomhedens oprindelige navn var Backrub, men blev senere omdøbt. Udover at være verdens mest brugte søgemaskine, også en virksomhed, der udbyder en suite af cloud-baserede løsninger i deres Google Drive. I sidstnævnte er der programmer såsom Kalender, Docs, Sheets, Hangouts m.m., hvor man kan invitere andre til at se og arbejde i de samme dokumenter, man selv sidder med.

Google har både gratis programmer og programmer, man skal betale for at bruge. For eksempel er AdWords en meget kendt platform, hvor man kan lancere betalte annoncekampagner, der er dem, der ofte bliver vist i toppen af hver side i søgningerne. Det er disse annoncer, der er grundlaget i forretningsmodellen, og er dermed måden de tjener penge på.

Hvert år kommer der stadig flere søgninger på platformen, og i takt med dette, sker der stadig flere e-handler, der starter via klik fra søgeoversigten. Der er derfor kommet mere og mere fokus på, at investere i både Google AdWords-annonceringer og SEO (Search Engine Optimization – søgemaskineoptimering), for at opnå så høje rangeringer som muligt.

Udover diverse desktop-løsninger, blev styresystemet Android lanceret i 2007, og er bl.a. lavet til mobile enheder og tablets. I 2014 var Android det mest brugte styresystem i verden.

GRATIS POTENTIALEANALYSE 

Bestil analyse af jeres hjemmesides synlighed

Analysen udarbejdes manuelt med skræddersyede anbefalinger og fremsendes på mail

Valgfrit: Ønsker særligt fokus på