Webshop

Du er her: Hjem » Ordbog » Webshop

Hvad er en webshop?

En webshop er kort fortalt en butik på nettet. Her kan man ofte hurtigt danne sig et overblik over, hvad der bliver solgt – både hvad angår typer af produkter og mærker, men også størrelser, former og farver.

En webshop udgør ofte enten en del af en hjemmeside, eller er det primære indhold på en hjemmeside.

Én af årsagerne til at webshops er blevet populære er fordi forbrugere ofte kan finde frem til deres ønskede produkter langt mere effektivt, end hvis de skal i fysiske forretninger for at finde dem. Man kan oftest finde frem til de produkter, man leder efter, samt bestille og betale indenfor ganske få minutter, samt modtage sine varer efter et par dage.

I takt med at flere og flere webshops er kommet frem i takt med den større efterspørgsel på selv samme, er der flere og flere fysiske butikker, der bliver nødsaget til at lukke deres forretninger. Det er svært at vide om denne trend fortsætter, men der er ofte flere fordele ved at handle på en webshop ift. en fysisk forretning.

Det kan også tænkes at efterspørgslen på webshops kun vil stige fremover i takt med den øgede digitalisering og folks tillid til at handle på nettet nok kun vil vokse fremover.

 

4 populære systemer du bør overveje

Der findes forskellige webshop-systemer, der kan kobles på diverse CMS’er – herunder WordPress. Vi har samlet fire populære webshop-systemer:

 

WooCommerce

WooCommerce er måske det mest kendte webshop-system i verden, og med god grund. Systemet er bygget op på en overskuelig måde så selv ikke IT-kyndige, kan opnå et hæderligt resultat. Der er basalt set tale om et gratis plugin til CMS’et WordPress, og kan let administreres herfra. WooCommerce er primært fordelagtigt at anvende, hvis man har en lille webshop.

 

Shopify

I modsætning til de andre webshop-systemer, er Shopify ikke gratis. Man betaler pr. måned og pr. Transaktion. Fordelen ved Shopify er at det er anvendeligt, hvis man har en lille eller mellemstor webshop. Derudover er systemet også anvendeligt, hvis man ønsker at brede sin forretning ud over landets grænser.

 

Magento

Magento anses af eksperter for at være et af de bedste systemer til store webshops. Systemet er gratis og kan hurtigt installeres via deres hjemmeside gennem en 1-click-installer. Man skal dog være teknisk kyndig, for at kunne sætte en webshop op i Magento, men til gengæld har man mange muligheder ift. andre systemer.

 

PrestaShop

PrestaShop er en gratis open-source-platform, og minder i høj grad om Magento. Efter at have gennemgået en større make-over tilbage i 2014, har PrestaShop nu fået et mere moderne design. Systemet er anvendeligt, hvis man har en mellemstor eller stor webshop. Fordelen er, at der er mange muligheder for at tilpasse opsætningen som man ønsker. Ulempen er, at det kræver teknisk snilde at sætte systemet op.

Webshop SEO

For at få din webshop til at blive så synlig i Google som muligt, kommer man ikke udenom søgemaskineoptimering. Det er alfa og omega, hvis man vil højere op i søgeresultaterne og blive fundet på de søgetermer, der er relavante for éns webshop.

Vi hjælper din webshop til tops i Google med Webshop SEO.

GRATIS POTENTIALEANALYSE 

Bestil analyse af jeres hjemmesides synlighed

Analysen udarbejdes manuelt med skræddersyede anbefalinger og fremsendes på mail

Valgfrit: Ønsker særligt fokus på