Domæne

Du er her: Hjem » Ordbog » Domæne

Hvad er et domæne?

 

En hjemmesideadresse, også kaldet et domæne, er et unikt sted på internettet, der er muligt at tilgå fra alle enheder med en internetforbindelse (hvis man som ejer tillader dette). De forskellige undersider, der er på et domæne, har en såkaldt URL. Man kan ikke have en hjemmeside uden at have et domæne. Når man har besluttet sig for et navn, og har købt dette, er der ingen andre, der kan have et identisk.

Selvfølgelig har man mulighed for at sælge det, men man skal blot være opmærksom på lovgivningen inden for dette. Man kan betragte et domæne som en fysisk grund. Når man ejer denne grund, er det ingen andre i verden, der kan eje den – medmindre man sælger den. Når man har købt grunden, kan man herefter beslutte, hvad der skal bygges, og hvor dyrt og velfungerende det hele skal være. Man skal i denne forbindelse også overveje, hvilket formål byggeriet har. Skal byggeriet være til privat brug? Skal det være en butik? Et showroom? Eller måske et galleri? Når man lige har købt denne grund, er der høje mure omkring. Dette bevirker, at ingen i verden kan se grunden. Først når man har købt såkaldt ”hosting” hos et webhotel, bliver disse mure fjernet, og grunden vil da være synlig for hele verden.

Et domæne indeholder også et såkaldt ”top level-domæne”, og har f.eks. formen ”.dk” eller ”.com”. Førnævnte beskriver ofte, hvilket sprog hjemmesiden er på. Før man vælger domæne, kan det være en god idé at overveje, hvad dine planer for hjemmesiden er i fremtiden. Skal det blive ved med at være på dansk, eller kunne det give mening, at gå ud over landegrænserne med dit produkt eller ydelse, og derved også have dit indhold på engelsk? Set gennem SEO-briller, er det en god idé at holde sig fra et domæne, hvor ”æ”, ”ø” eller ”å” indgår, og i stedet holde sig til internationale bogstaver, og derfor bruge ”ae” i stedet for ”æ”, ”oe” i stedet for ”ø” og ”aa” i stedet for ”å”.

GRATIS POTENTIALEANALYSE 

Bestil analyse af jeres hjemmesides synlighed

Analysen udarbejdes manuelt med skræddersyede anbefalinger og fremsendes på mail

Valgfrit: Ønsker særligt fokus på