WordPress

Du er her: Hjem » Ordbog » WordPress

Hvad er WordPress?

WordPress er et system, til at lave hjemmesider med. Faktisk er det ét af verdens mest anvendte CMS (Content Management System), og mange store virksomheder og medier såsom Time Magazine, New York Post og Microsoft News Center gør brug af det. Se omfattende liste her.

Et CMS fungerer sådan at man let og overskueligt kan administrere indholdet på sin hjemmeside via diverse redigeringsfunktioner bagom hjemmeside. På denne måde undgår man at skulle kode siden selv fra bunden af.

WordPress er en såkaldt open source-platform, hvilket betyder at kildekoden er tilgængelig for alle. Det betyder at softwareudviklere kan lave integrationer, der kan indsættes i kildekoden i WordPress. Disse integrationer består typisk af såkaldte plugins, som den almindelige bruger kan installere i sin WordPress installation og dermed opnå en given ønsket funktionalitet på sit website, som WordPress ikke automatisk er udstyret med fra start.

Derudover er der også såkaldte temaer, der er udviklet som skabeloner, der ikke alene har bestemte grafiske udtryk, men også har forudbestemte funktionaliteter. Mange af disse plugins og temaer er lavet, så de fungerer sammen.

Det er dog ikke alle plugins, der fungerer på alle temaer, derfor skal man sikre sig at de plugins, man vil installere, er kompatible med det pågældende tema, man har på sin WordPress installation. Plugins er én af de ting, der gør WordPress smart og alsidigt, men man skal dog være opmærksom på at, hvis man installerer for mange af dem, kan det sløve hastigheden på éns hjemmeside. Derfor bør man kun holde sig til at installere dem, der er højst nødvendige og huske at deaktivere og afinstallere dem, man ikke bruger alligevel.

 

Brugervenligt CMS med visse “ulemper”

WordPress’ popularitet må i høj grad tillægges den brugervenlige flade, som gør det muligt for alle og enhver at lave en hjemmeside – også dem, der ikke har den store tekniske indsigt i, hvad der foregår bagom en hjemmeside. Nogle har dog kritiseret WordPress for ikke at være fleksibelt nok til at man kan kode præcis de funktioner, man har lyst til.

Mange af de temaer, der er tilgængelige, er skrevet i mange kodelinjer, da temaerne ofte skal kunne bruges til mange forskellige typer hjemmesider. Dette medfører ofte, at hjemmesiderne ofte bliver langsommere, end hvis de var blevet kodet fra bunden. Da Google vægter hjemmesidehastigheden mere og mere, når de indekserer hjemmesider i søgeresultaterne, kan det være problematisk at bruge disse ”tunge” temaer.

Trods beskyldningerne om funktionsbegrænsninger og langsomme hjemmesidehastigheder, er der alligevel mange, der vælger WordPress, til at lave deres hjemmeside med. Og så længe man ikke har brug for meget avancerede og specialiserede funktioner, er det da også et ganske glimrende system med mange anvendelsesmuligheder.

GRATIS POTENTIALEANALYSE 

Bestil analyse af jeres hjemmesides synlighed

Analysen udarbejdes manuelt med skræddersyede anbefalinger og fremsendes på mail

Valgfrit: Ønsker særligt fokus på