White Hat SEO

Du er her: Hjem » Ordbog » White Hat SEO

White Hat SEO?

De fleste, der har snuset til online marketing, kender højst sandsynligt til begrebet søgemaskineoptimering, eller SEO, som det forkortes.
Men man skal nok have beskæftiget sig med det i lidt længere tid, for at have stødt på begrebet White Hat SEO. Så er man ikke helt med på præcis, hvad der menes med dette begreb, så er det en god idé at læse videre her, så vil vi prøve så vidt muligt at forklare, hvad betegnelsen dækker over.

Definition på “White Hat”

Til at begynde med kan det være hensigtsmæssigt med en definition på den generelle betegnelse “White Hat”.
Oprindeligt blev betegnelsen brugt indenfor computer hacking, og computer sikkerhed til at betegne en person, som brugte etiske metoder til at teste en virksomheds computer systemer og -netværk. I modsætning hertil er betegnelsen “Black Hat”, som betegner en person, der bruger uetiske metoder, og tricks og hacks, der ligger uden for det normalt etisk accepterede.
Betegnelserne “hvid hat” og “sort hat” har man taget fra gamle cowboy film, hvor helten som regel havde en hvid hat på, og hvor skurken havde en sort hat på.

Definition på “White Hat SEO”

Indenfor SEO verden, er det på samme måde også muligt at gøre brug af metoder, der enten er helt efter bogen, og metoder, der ikke er helt efter bogen. Og den bog, der refereres til i dette tilfælde er Googles retningslinjer indenfor SEO.
Så holder man sig indenfor Googles guidelines i sit arbejde med SEO, kan man sige at man laver White Hat SEO. Og holder man sig ikke til reglerne og de forskellige guidelines, så laver man Black Hat SEO.

3 eksempler på White Hat SEO:

Relevant kvalitetsindhold skrevet af rigtige mennesker, frem for tekster, man har kopieret fra andre sites, autogenererede tekster, eller tekster lavet ved hjælp af tekst spinning funktioner.
En god ratio af søgeordsdensitet på omkring 1,5% – det modsatte ville være såkaldt keyword stuffing, hvor man propper sin tekst med fokussøgeordet.
En linkprofil oparbejdet på en naturlig, organisk måde primært ved at andre sites af egen fri vilje linker til dit site, fordi de synes, den har noget godt indhold. Black Hat ville ifølge Google fx være at købe sig til links

5 fordele ved White Hat SEO:

White Hat SEO forbedrer dine rangeringer i Google
Hvis man gør brug af White Hat SEO i sit SEO-arbejde, kan man være mere sikker på at éns website ikke blive straffet af Google i form af markant dårligere rangering
Bruger du White Hat SEO er man mere tilbøjelig til at ende op med et website, som éns besøgende finder værdifuldt, hvilket vil bevirke at de bliver på dit site i længere tid, hvilket i sidste ende er et vigtigt signal til Google om at dit website skal rangere højt i Google

Opsummering

White Hat SEO refererer til en SEO-indsats, som følger Google guidelines omkring søgemaskineoptimering, og dermed ikke gør brug af uetiske metoder, men udelukkende regelrette, etisk forsvarlige metoder.
I modsætning til White Hat Søgemaskineoptimering, har man Black Hat SEO, som altså er en betegnelse for at man i sit arbejde med søgemaskineoptimering, bruger metoder, der ikke følger Googles retningslinjer, og dermed er uetiske. Black Hat SEO kan resultere i at man bliver straffet af Google, hvilket vil bevirke at éns website får en meget dårligere rangering.

GRATIS POTENTIALEANALYSE 

Bestil analyse af jeres hjemmesides synlighed

Analysen udarbejdes manuelt med skræddersyede anbefalinger og fremsendes på mail

Valgfrit: Ønsker særligt fokus på