SSL

Hvad er SSL?

 

SSL er en forkortelse for Secure Socket Layer, og er en standard sikkerhedsteknologi, der gør det muligt at kryptere (sikre) forbindelsen mellem en webserver og en browser. Måden man kan se om en hjemmeside er krypteret med denne teknologi, er ved at den såkaldte protokol i URL’en hedder: ”https://”. Dette værende i modsætning til: ”http://”, der vises når hjemmesiden ikke er krypteret. I mange browsere vises også en hængelås når en hjemmeside er krypteret med SSL.

SSL’en sikrer, at dataen, der bliver overført mellem webserveren og browseren, er privat. Disse data kan være af forskellig karakter, men kan for eksempel være nogle oplysninger, du giver i indstillingerne på din profil på et socialt medie eller for eksempel betalingskortoplysninger, der bliver tastet ind på en webshop. I denne forbindelse bliver det altså sikret, at der ikke er nogen udefrakommende, der kan hente denne data – eller i hvert fald næsten sikret, da det er umuligt at kryptere en hjemmeside fuldstændig.

Set med SEO-briller er SSL en essentiel funktion at have på sin side, da Google betragter hjemmesider med denne kryptering, som værende mere sikre for de besøgende at bevæge sig på. Hvis man derfor har ambitioner om at opnå en høj placering i Google, kan det være en god idé at investere i dette område. Dog er det hos nogle webhoteller gratis/inkluderet i prisen, og derfor kan det være fordelagtigt at have det for øje, blandt andre ting, når man vælger et webhotel.

 

Måden man får krypteret sin hjemmeside, er ved at ansøge om et SSL-certifikat fra en autoriseret udsteder. Der findes tre grader af kryptering:

 

  • Domæne-SSL
  • Organisations-SSL
  • Udvidet SSL

 

Når man har besluttet sig for, hvilken type kryptering man vil have, laver udstederen af certifikatet, en ransagning af din hjemmeside og om den faktisk er administreret af dig, at du er den, du giver dig ud for at være, og at hjemmesiden virkelig drejer sig om det, du har givet udtryk for. Når man så er blevet godkendt, kan man installere krypteringen på sin hjemmeside.