Noindex

Du er her: Hjem » Ordbog » Noindex

Hvad er noindex?

Udtrykket “noindex” bruges af en webside administrator til at styre hvilke undersider på websitet, der ikke skal indekseres af søgemaskiner som fx Google, og altså dermed heller ikke skal vises i søgeresultaterne.

Hvorfor skal man bruge noindex?

Set ud fra et søgemaskineoptimering perspektiv, er man som regel altid interesseret i at være så synlig som mulig i søgemaskinernes søgeresulateter, så hvad er grunden til at man med vilje skulle sørge for at visse sider ikke optræder i søgeresulater?

Alle sider på et website har som regel klare veldefinerede formål såsom at tiltrække trafik til websitet, eller at få den besøgende til at foretage en bestemt handling fx tilmelde sig et nyhedsbrev eller foretage et køb. Dén slags sider, er man som udgangspunkt meget interesseret i at kunne indekseres af søgemaskinerne og dermed findes i søgeresultaterne.

Der er dog også en anden kategori af undersider på et website, som man ikke er så interesseret i skal være synlige i Google og de øvrige søgemaskiner. Det er typisk sider, som har tyndt indhold, eller skal være der af den ene eller anden årsag fx en underside, der forklarer virksomhedens privatlivspolitik eller lignende.

Da den slags sider ikke har nogen interesse for nogen, der søger på Google, og når noget ikke har interesse for brugerne, har det ikke interesse for Google, og dermed er det mere til skade end til gavn at lade Google indeksere den slags sider.

Eksempler på undersider, hvor man som regel vil bruge noindex:

  • Login sider – Som oftest vil man ikke have brug for at en login-side kan findes i Google. Bruger man WordPress til at administrere sin hjemmeside, er login-siden automatisk sat til noindex.
  • Tak sider – En “tak side” er den, man lander på efter at have købt et produkt, tilmeldt sig et nyhedsbrev, et webinar eller noget helt tredje. Der er normalt meget lidt indhold på den slags sider, og derfor kategoriseres de som havende “tynd indhold”, og bør ikke kunne findes frem i Google.
  • Forfatterarkiver på en blog med kun én forfatter – Hvis der kun er én forfatter på en blog, giver det som regel ikke mening at der findes et separat arkiv, hvor alle blogindlæg fra den eneste forfatter er samlet, da det vil være nøjagtig de samme indlæg som findes i den egentlige blog, og dermed vil der være tale om duplicate content.

Man indsætter noindex tag enten i sit websites metatags, robots.txt-fil eller bruger et plugin, der gør det for én.

GRATIS POTENTIALEANALYSE 

Bestil analyse af jeres hjemmesides synlighed

Analysen udarbejdes manuelt med skræddersyede anbefalinger og fremsendes på mail

Valgfrit: Ønsker særligt fokus på