Linkbait

Du er her: Hjem » Ordbog » Linkbait

Hvad er link bait?

Definitionen på ”link bait” er kort fortalt at man laver noget indhold, som er ”linkværdigt” – dvs. at det er så godt og unikt eller på anden måde bemærkelsesværdigt at andre (hjemmesider) linker til det uden at man har bedt dem om det.

Typisk vil det være i form af reelt brugbart indhold om et givent emne, som præsenteres på en linkværdig måde. Det kunne fx være ved brug af informative, flotte og overskuelige infografikker, guides, lister, anmeldelser, eller fx en gratis e-bog, et brugbart online værktøj eller en god og udførlig instruktionsvideo.

Her er et eksempel fra dr.dk på noget indhold om Frederik d. IX’s tatoveringer, som er så flot lavet at folk gerne vil have at andre ser det, og derfor linker til det fra sin egen hjemmeside.

Ligesom vi gør nu her: Frederik d. IX’s tatoveringer.

Link bait som link building strategi

I modsætning til éns normale indhold, som selvfølgelig også altid bør være godt og ”linkværdigt”, så er forskellen at link bait er en metode, eller en link building strategi, hvor man helt bevidst har som mål at få andre til at linke til det. Og det er med det mål for øje at man så laver indholdet.

Det kan derfor være at man vinkler indholdet på en anden måde end man ville gøre med sit ”normale” indhold. Det kunne fx være ved at tage en humoristisk eller provokerende vinkel på et emne, som så får folk til at linke til det. Eller slet og ret at det bare er virkelig brugbart, informativt og professionelt udført.

Når man så har lavet det, promoverer man det på de forskellige platforme, man råder over, så det kommer så langt ud som muligt, og således at så mange som muligt ser det, og potentielt linker til det.

På sin vis minder det om begrebet ”click bait”, som er en brugt praksis typisk for diverse tabloidaviser til at få besøgende ind på deres sider, så de kan vise reklamer til dem og lave en indtjening via affiliate marketing – der er dog en væsentlig forskel på click bait og link bait.

Hvad er forskellen på ”link bait” og ”click bait”?

Betegnelsen ”link bait” er lidt i samme familie som ”click bait”, hvor det engelske ord ”bait” jo betyder ”madding”, og henviser til at man lægger noget madding ud, som så skal lokke folk til at foretage en bestemt handling. Nemlig at klikke på et link, når det drejer sig om click bait, og linke til noget indhold, når det gælder link bait.

Men hvor click bait, betragtes som en ufin metode, hvor man mere eller mindre narrer den besøgende til at klikke på et link med en lokkende og misvisende overskrift, og hvor man så ender på en side, hvor man faktisk bliver skuffet over at man blev stillet noget i sigte, som ikke er blevet indfriet.

Derimod er link bait en metode, hvor man ved hjælp af sit gode og unikke indhold, får folk til at linke til det af egen fri vilje, fordi de synes det har en vis værdi, som de kan stå så meget inde for at de er villige til at linke til det fra sin egen hjemmeside.

 

Opsummering:

Link bait er en betegnelse for en linkbuilding strategi, hvor man laver noget indhold, som er så godt og unikt at andre linker til det.

Link bait er i modsætning til click bait en god og anstændig måde at lave link building og søgemaskineoptimering på.

GRATIS POTENTIALEANALYSE 

Bestil analyse af jeres hjemmesides synlighed

Analysen udarbejdes manuelt med skræddersyede anbefalinger og fremsendes på mail

Valgfrit: Ønsker særligt fokus på