CSS

Du er her: Hjem » Ordbog » CSS

Hvad betyder CSS?

CSS, der står for Cascading Style Sheets, er et såkaldt style sheet/typografiark, der er et computersprog, der bliver anvendt til at definere den visuelle opsætning af HTML, XHTML og XML-dokumenter i en browser.

CSS kan lægges ind i et HTML-dokument eller i separate filer. Fordelen ved at lægge det ind i separate filer er, at man kan genbruge formateringen i flere dokumenter. Dette er smart, hvis man ønsker samme design på flere undersider. Hvis man ikke skriver koden i separate filer, men i stedet placerer koden i et HTML-dokument, kaldet ”in-line styling”, er det nødvendigt at genskabe koden i hvert dokument.

CSS kan bruges til at styre designet af en hjemmeside. Hvor HTML styrer indholdet på siden, bruges CSS til at definere layoutet af siden med farver, former, marginer, højder, bredder og kanter.

Brug CSS til at skabe design på hjemmesiden

Hvis man sammenligner en hjemmeside og et maleri, er lærredet, rammen og hvad der nu stabiliserer det hele det, der svarer til HTML på en hjemmeside. Selve detaljerne med hvor stor rammen skal være, samt motivet og farverne er det der svarer til CSS.

Derfor er alt det visuelle, man kan se på en hjemmeside, på nær teksten, CSS. Da designet er en hjemmeside er mindst lige så vigtigt som det indholdsmæssige, kan det godt betale sig at lære dette layout-sprog.

GRATIS POTENTIALEANALYSE 

Bestil analyse af jeres hjemmesides synlighed

Analysen udarbejdes manuelt med skræddersyede anbefalinger og fremsendes på mail

Valgfrit: Ønsker særligt fokus på