CLOACKING

Du er her: Hjem » Ordbog » CLOACKING

Hvad betyder cloacking?

Indenfor søgemaskineoptimering (SEO), refererer betegnelsen ”cloacking” til at man overlagt, og med det formål at komme højere op i søgeresultaterne, indretter sit website på en sådan måde at det har to forskellige slags indhold, hvor det ene vises, hvis den besøgende er et menneske, og hvor det andet indhold vises, hvis den besøgende er Googles Webcrawler.
Dette kan lade sig gøre rent teknisk ved at der via IP-adresser og User-Agent info, tjekkes om den besøgende, der lander på en hjemmeside, er en person, eller om det er Googles Bot. Hvis det er Google Bot, der besøger siden, vises noget indhold, fremfor noget andet, hvilket man kan gøre ved hjælp af scripts, der leveres på serversiden.
På denne måde vil Google altså se noget andet indhold på siden. Formålet med cloacking er da også at forsøge at bedrage søgemaskinernes webcrawlere, til at rangere det pågældende website højere i søgeresultaterne end siden ellers ville have gjort.

Forskellige cloacking metoder

  • Søgeord i teksten, som kun vises til webcrawleren og ikke når det er en person, der besøger sitet
  • Indlejring af tekst i beholdere, der ikke er beregnet til tekst fx video eller Adobe Flash-komponenter
  • Tekst med søgeord, der er samme farve som baggrunden, så en rigtig person ikke lægger mærke til dem

Overtrædelse af Googles retningslinjer

Cloacking betragtes af Google som en overtrædelse af deres retningslinjer for webmastere (Google’s Webmaster Guidelines), fordi de mener at det giver deres brugere nogle andre resultater, end de havde forventet. Cloacking og Black Hat SEO er ikke decideret ulovligt, men finder Google ud af at man har benyttet sig af cloacking på sit website, kan man risikere en straf i form af lavere rangeringer, og i værste tilfælde kan man risikere at blive sortlistet af Google, eller andre søgemaskiner. Dette vil have den indvirkning at dit site vil ryge helt ud af indekseringen og dermed ikke kan søges frem i Google, og er man en virksomhed, kan det have katastrofale konsekvenser for sin forretning.

Opsummering

Cloacking er en Black Hat SEO-teknik, hvor man bevidste prøver at manipulere med den måde ens website bliver vist til henholdsvis Google på den ene side og til rigtige personer på den anden.
Formålet med cloacking er at opnå bedre placeringer i Googles søgeresultater med sit website. Selvom cloacking ikke er forbudt, strider det imod Googles retningslinjer for Webmastere. Vælger man at gøre brug af cloacking på sit website, risikerer man at blive straffet af Google med lavere rangeringer, eller eventuelt helt at ens site bliver fuldstændigt af-indekseret.

GRATIS POTENTIALEANALYSE 

Bestil analyse af jeres hjemmesides synlighed

Analysen udarbejdes manuelt med skræddersyede anbefalinger og fremsendes på mail

Valgfrit: Ønsker særligt fokus på