Broken links

Du er her: Hjem » Ordbog » Broken links

Hvad er broken links?

Et broken link er et link, der ikke længere virker. Dvs. at man bliver ikke ført til nogen hjemmeside, når man klikker på det. Broken link bliver på dansk også kaldt for ”døde links”.

Årsagen til at et link ikke virker er typisk én af følgende:

  • Siden er blevet omdøbt
  • Siden er flyttet til en anden placering
  • Siden er blevet slettet

Klikker man på et link, der ikke virker – altså et ”broken link”, vil man ende på en side, hvor man får fejlmeddelelsen ”404 fejl”, som betyder at den pågældende side ikke blev fundet.

Dette vil man som administrator af en hjemmeside helst undgå, da det dels giver en rigtig dårlig brugeroplevelse for den besøgende på hjemmesiden, der har klikket på linket, og dels fordi for mange broken links på en hjemmeside kan medføre at Google nedprioriterer siden, hvilket på sigt kan betyde at dens placering falder i søgeresultaterne.

Derfor er det en rigtig god idé i forhold til søgemaskineoptimering at finde ud af om man har broken links på sin hjemmeside.

Hvordan finder man broken links på sin hjemmeside?

Det er muligt at finde broken links ved simpelthen at gennemgå sin hjemmeside manuelt, og klikke på alle links ét for ét og se om man kommer til den side, som linket peger på, eller om man får en 404 fejlmeddelelse.

Denne fremgangsmåde er dog både meget tidskrævende og så er der også stor risiko for at man overser nogle links, eller sider, som man så ikke får tjekket.

En bedre måde at finde broken links på, er ved at bruge et tool / værktøj, der scanner alle links på ens hjemmeside og samler alle broken links i en liste.

Man kan for eksempel gøre brug af ”check my links”, som er en udvidelse til Googles Chrome browser.

Man kan også bruge Ahrefs gratis online “broken link checker“. Gratisudgaven har dog en begrænsning på, hvor mange links man kan få vist.

 

Hvordan fixer man et broken link?

Når man har fundet alle broken links på sin hjemmeside, så skal man have gjort noget ved dem. Først skal man finde frem til, hvorfor det enkelte link er dødt.

Det kan være at siden, som linket peger på, er blevet slettet, og så er man nødt til helt at fjerne linket fra sin hjemmeside, eller finde en lignende side, der kunne være lige så relevant at linke til i stedet for.

Det kan også være at det døde link, peger på en side, som er blevet omdøbt, eller flyttet til en anden placering, i så fald kan man rette linket til at pege på den nye placering.

 

Opsummering:

Et broken link er et link, der ikke længere virker.

Den bedste måde at finde broken links på, er ved at bruge et værktøj, der kan scanne en hel hjemmeside og liste alle tilfælde af broken links.

Fix et broken link enten ved at tilrette det, eller fjerne det helt.

GRATIS POTENTIALEANALYSE 

Bestil analyse af jeres hjemmesides synlighed

Analysen udarbejdes manuelt med skræddersyede anbefalinger og fremsendes på mail

Valgfrit: Ønsker særligt fokus på