Derfor skal LinkedIn være en del af din B2B-strategi
LinkedIn annoncering har været muligt i et stykke tid – første LinkedIn annonce så dagens lys i 2005. Der bliver løbende tilføjet nye funktioner fx mulighed for billedkarrusel og video.
Desuden kommer ca. 64% af alle besøgende fra sociale medier til virksomhedssider fra LinkedIn (og ca. 17% fra Facebook). Dette gør LinkedIn til en platform, man ikke kan se bort fra, hvis man har til hensigt at ramme professionelle beslutningstagere med LinkedIn markedsføring.
På verdensplan har LinkedIn omkring 645 millioner brugere, heraf ca. 2,5 millioner i Danmark og dette tal er stigende (2019-tal).

En social platform for professionelle
I modsætning til andre sociale medier, som fx Facebook og Instagram, er LinkedIn 100% fokuseret på det arbejdsrelaterede og professionelle, derfor er der en mere seriøs holdning og atmosfære på LinkedIn, hvor brugerne har en forventning om kun at blive eksponeret for seriøst og relevant indhold, med et professionelt øjemed.
KOM I GANG I DAG
Priser starter fra kr. 1595,- ekskl. moms.
Organisk reach vs. betalt annoncering
Hvis man laver et opslag på LinkedIn – dét, man også kalder et ’organisk’ opslag – er det kun en relativ lille procentdel (nogle siger ca. 20%) af éns connections og følgere, der ser opslaget.
Dette skyldes at organiske opslag ’konkurrerer’ med alle de andre organiske opslag, der bliver slået op på LinkedIn, hvor det modsatte jo er tilfældet med LinkedIn annoncering.
Der er af gode grunde ikke plads i nyhedsfeed’et til alles opslag på én gang. Derfor sammenligner LinkedIn relevansen af de enkelte opslag og laver på denne baggrund en vurdering af, både hvem, det skal vises for, og hvor langt oppe eller nede i feed ‘et, et specifikt opslag skal vises.
Nogle af de parametre, som LinkedIn tager med i sin vurdering af relevansen, er om de opslag, som du tidligere har lavet, har fået et stort engagement i form af likes, kommentarer og delinger. Jo større engagement, jo mere relevant vurderes dine opslag generelt at være, og derfor opprioriteres de i nyhedsfeed‘et af LinkedIn.
Så hvis man gerne vil have at éns opslag bliver set af sine følgere, kræver det at man kontinuerligt laver gode og relevante opslag, som skaber et vist engagement. Ulempen ved dette er at det er tidskrævende at komme op med nye, gode opslag, og også at gøre det løbende, for at beholde sin status i LinkedIns øjne, som en profil, der skal opprioriteres.
Desuden er en anden ulempe at der vil være målgrupper, som man ikke når, fordi man ikke er connected med dem, eller fordi de ikke følger éns profil.
LinkedIn markedsføring
Vil du derimod gerne nå ud til andre end dine connections og følgere, kan du med fordel benytte dig af LinkedIn markedsføring, dvs ved brug af deciderede annoncer på LinkedIn.
Med LinkedIn markedsføring kan du nemlig (betale dig fra at) få dit indhold vist til lige præcis dén målgruppe, som du gerne vil have skal se det, og ikke kun til en større eller mindre procentdel af dine connections og følgere.
Der findes flere forskellige måder at målrette og segmentere sin LinkedIn annoncering på – fx kan du segmentere efter: interesser, køn, alder, job titel, geografi, virksomhedsstørrelse, branche m.m.
Derudover er der, ligesom på Facebook, mulighed for at lave ’retargeting’, hvor din annonce bliver vist til personer, der tidligere har besøgt dit website.
Overvejer du at gøre brug af LinkedIn annoncering, så er du velkommen til at kontakte os og få en uforpligtende snak om dine muligheder og hvad vi kan tilbyde.